Villámkár miatt égett ki egy ház

Minden bizonnyal másodlagos villámkár miatt égett ki Szűcs Károlyék háza Körösladányban. Egyetlen otthonukat hitelből vették. Jelenleg élettársa édesanyjáéknál húzzák meg magukat, utána az önkormányzat jóvoltából — átmeneti megoldásként — fecskelakást kapnak. Szűcs Károly munkanélküli, a felesége bolti eladó, önerőből esélyük sincs a helyreállításra.
— Mivel pénteken reggel a párommal mindketten korán keltünk volna, így a 4 éves kislányunkat átvittük a Bem utcára az élettársam édesanyjáékhoz elaltatni. Olyan 18 óra körül mentünk át s 22.15 órakor tértünk haza Kazinczy utcai otthonunkba. A párom Andrea hátravitte a bicikliket. Én kinyitottam a bejárati ajtót, amikor orrfacsaró, fojtó füst csapott meg a fellángolt a lakásunk — elevenítette fel a csütörtökön késő este történteket az elszenesedett, kormos szobában állva Szűcs Károly.
Szavaiból az is kiderült: a szeghalmi tűzoltóságot jómaga értesítette s a lánglovagok egy negyed órán belül megérkeztek. Szűcs Károly jelenleg munkanélküli, bevétele csak alkalmi munkákból származik, párja bolti eladó.
— Decemberben lenne két éve, hogy hitelből megvettük a házat. De így legalább van biztosításunk, mert kötelező volt kötni — kereste a szerencsét a szerencsétlenségben. A szomszédok elmondásából arra is fény derült, hogy Körösladányban már csütörtökön este viharos idő járt s az egyik villámlást követően hallottak is egy óriási csattanást.
Az esetről értesülvén az önkormányzat nem tétovázott: 100 ezer forint azonnali gyorssegélyt utaltak ki a károsultaknak. Mivel Szűcs Károly az előző kapcsolatából két másik gyermeket is nevel, tagja a Körösladányi Nagycsaládosok Egyesületének. A civil szervezet is adománygyűjtésbe kezdett. A takarékszövetkezetnél számlát nyitottak Szűcsék megsegítésére.
Az utóbbi évek legnagyobb vihara vonult végig Körösladányon pénteken. Ezt híven igazolja az a tény is, hogy Szeghalom Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága péntek óta összesen 89 alkalommal vonult vihar okozta károk elhárításához az illetékességi területén — tudtuk meg Jakab Mihály parancsnoktól.
— A szeghalmi tűzoltóság ügyeletére péntek délutántól szombat reggelig összesen 72 eseményről érkezett bejelentés, ennyi helyszínen voltunk. Szombaton reggeltől estig — még szintén a vihar okozta kárelhárítással összefüggésben — újabb 17 bejelentés érkezett — ismertette a részleteket Egyed Lajos százados, Szeghalom Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága szolgálatparancsnoka.

forrás: beol.hu