Családi házba csapott a villám Ózdon

Ózd - Pénteken a reggeli órákban egy ózdi családi házba csapott bele a villám. A sajóvárkonyi városrészben egy idős pár járt szerencsétlenül.
Mint a helyszínen megtudtuk: fél hat körül érkezett meg a hatalmas vihar, a kéménybe vágott bele a villám. A tetőszerkezet kigyulladt, de a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángok terjedését. Tető viszont már nincs a házon, a természeti csapás után olyan mértékben károsodott a szerkezet, hogy a maradékot is el kellett bontani.
További csapás a házaspárnak, hogy nincs lakásbiztosításuk, így még azt sem tudják: hogyan fogják pótolni a tetőt. Szalári István, a terület  képviselője elmondta: az önkormányzatnak nincs anyagi forrása arra, hogy segítse a károsultakat, de a város cégek emberi erővel és munkagépekkel besegítenek a helyreállításban. A család segítséget vár. Tetőlécekre és cserépre lenne szükségük. Minél hamarabb, mert a családi ház hosszú ideig nem maradhat így. A felajánlásokat az ózdiönkormányzaton és Szalári István területi-képviselőn keresztül juttatják el a szerencsétlenül járt házaspárnak.

Forrás: boon.hu